Jan 16, 2011

Archisearch.gr | Towards Urban Safety



Το βίντεο "Towards Urban Safety" απο το workshop των "Hackitectura" στο Archisearch.gr

About:
Το archisearch είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης που ερευνά, επιλέγει και παρουσιάζει θέματα που σχετίζονται με την αρχιτεκτονική στην Ελλάδα και, γενικότερα, στον κόσμο.

Ερευνά το σήμερα και το αύριο της παραγωγής πολιτισμού μέσα απο την αρχιτεκτονική, και τον πιθανό διάλογο με το design, τις τέχνες, την γραφιστική, και την οικολογία.

Θέτει ερωτήματα που θέλουν να προκαλέσουν νέες σκέψεις και προσεγγίσεις. Ενδιαφέρεται για τον πειραματισμό, για την τεκμηρίωσή του, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τον πλούτο που μπορεί να παραχθεί μέσα από την συνύπαρξη (ή και ασυμφωνία) διαφορετικών ιδεών.

Εστιάζει σε οτιδήποτε σχετίζεται με το κτισμένο (και ενίοτε) άκτιστο αρχιτεκτονικό περιβάλλον και τις πιθανές παραμέτρους του, από τα κοινωνικά οφέλη ενός αρχιτεκτονήματος και την συμβολή του στο αστικό γίγνεσθαι, μέχρι την ατμόσφαιρα των χώρων του και την υλικότητα της κατασκευής του.


Προάγει την σύνδεση / συσχέτιση της κοινωνίας με την αρχιτεκτονική παραγωγή και εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους αλληλεπιδρούμε με το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον μέσω της αρχιτεκτονικής.

No comments:

Post a Comment